Vejr indskoling

Vejret er noget vi hører om overalt, og på denne tur får eleverne indsigt i, hvad det er for nogle ord, man bruger, når man snakker om vejret. På turen arbejder eleverne selv med enkle vejrbegreber, laver deres egne målinger og samler disse op i deres egen vejrudsigt.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, Ved skolen

Eleverne kan måle temperatur og vind.
Eleverne kan beskrive dagens vejr.
Eleverne kan beskrive de forskellige årstider og deres påvirkning på naturen.

Vi starter med en lille opgave i skoven, for at øge elevernes opmærksomhed på vejr, årstider og overlevelsesstrategier. Der følges op af en snak om årstider. Alt efter klassetrin bruger vi globus til forklaringen. Hvilken årstid har vi, og hvad sker der i naturen netop nu? Hvad skal man gøre for at kunne beskrive dagens vejr, og hvilke ord er det man bruger.
Derefter registrerer børnene dagens vejr i skoven og udfylder en vejrbog. Der samles op med en beskrivelse af dagens vejr.

Støtte op om elevernes læring og hjælpe med at få lavet alle målinger og få dem skrevet ned.

Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten

Lokalitet
Aktiviteterne kan gennemføres ved egen skole, hvis I har et åbent og gerne grønt område udenfor, hvor vi kan arbejde med vejret.

Turen gennemføres både fra Rude Skov og Raadvad Naturskole, samt lokalt.

Husk
Meget af turen foregår ud i naturen, derfor skal eleverne have varmt tøj og støvler med til turen.

Turmateriale
Relevante bøger om emnet. Afsnit i de fleste n/t bøger.