Naturfagsdysten. For 5. klasserne.

I april 2021 afholder vi Naturfagsdysten i en helt ny version.
De foregående år har Naturfagsdysten fokuseret på konstruktioner. I den nye version vil vi forsøge at inddrage flere af disciplinerne i Natur-/Teknologi. Vi vil forsøge at designe opgaver som favner simpel fysik/kemi, biolog, geografi, teknologi og matematik, så der virkelig konkurreres på naturfag. Form og indhold er under udvikling...

Fem små opgaver på skolen i ugerne op til Dysten + 1 konkurrencedag på Naturskolen i Raadvad i april.

Læringsmålene er udover de faglige opgavers indhold, at lære at bruge de naturvidenskabelige arbejdsmetoder, at arbejde systematisk, at samarbejde innovativt, samt at kommunikere med naturfagligt sprog.

Konceptet er, at 5 femteklasser mødes på Naturskolen og dyster om 5 naturfaglige udfordringer. Eleverne møder udfordringerne i naturen i en lidt anden form, end den de har øvet på i skolen.

På hver konkurrencedag kåres en vinder. Eleverne ”tænker højt” mens de arbejder, og læreren giver point efter samarbejde, dialog, metode, systematik, samt de point som scores ved selve opgaven.

De fem ”hjemmeopgaver” sendes til de tilmeldte klasser/lærere efter vinterferien.

Sørg for at klassen er inddelt i fem grupper, inden I ankommer til Naturskolen.
Vær forberedt på, at du skal passe en af posterne på konkurrencedagen.

Husk at informere om passende påklædning, madpakke og drikke. Der kan ikke købes noget på Naturskolen.

Aktiviteten kan kun gennemføres, hvis der møder 5 klasser hver dag. Dvs. 10 tilmeldte klasser giver 2 dystdage. Ved ex 13 tilmeldte klasser oprettes derfor kun 2 dystdage.

Aktiviteten er under udvikling men kan tilmeldes allerede nu