Træet i fortællingen og fortællingen i træet

I samarbejdet med Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte, kombinerer vi ”Træerne i Fortællingen med Fortællingen i Træet”. Træerne er spændende, fascinerende og vigtige organismer for såvel kloden, for andre organismer og for mennesker. Træer har eksisteret på kloden i 370 millioner år, og mennesket har udnyttet skovens træer siden stenalderen for mere end 7.000 år siden. Træerne spiller en vigtig rolle i økosystemerne og i naturens kredsløb og vi stiller bl.a. spørgsmålene: ”Hvad er mest levende – et dødt eller et levende træ…og kan man undersøge det?" Aktiviteten inddrager både Kristendomskundskabslæreren hjemme på skolen og Natur-teknologilæreren ved besøget på Naturskolen.

Vi tilrettelægger aktiviteter, som taler ind i træernes forunderlige verden. Vi tager udgangspunkt i de Forenklede Fælles Mål for Natur-/Teknologi-undervisningen og søger at arbejde undersøgende med naturfaglig proces og metode. Efter aktiviteten har eleverne:
1) Arbejdet i fortælleværksted med Ask Yggdrasil og andre fortællinger
2) Lavet simple øvelser med fotosyntese og klima
3) Undersøgt træer og biodiversitet i skoven
4) Arbejdet med træ som materiale (snitte-værksted) og diskuteret træer som livsgrundlag for mennesker.

Når eleverne ankommer til naturskolen i Raadvad, vil naturvejlederen give en generel introduktion til dagen, og holde et kort teoretisk oplæg om træernes forunderlige verden. Oplægget vil klæde eleverne på til arbejdet i fire værksteder, som opfordrer til fordybelse i fortælling, økologi, biodiversitet og ressourcer, hvor de sidste 3 taler direkte ind i flere af FN’s Verdensmål.

Eleverne inddeles i fire grupper, som cirkulerer mellem de fire værksteder med ca. ½ time i hvert værksted. Naturvejlederen vil sammen med Natur-/teknologilæreren understøtte det faglige arbejde i grupperne. Afslutningsvis opsamles og afrundes på dagens aktiviteter, så der konkluderes, diskuteres og perspektiveres til den nære og fjerne omverden.

At arbejde på at der bliver en tydelig rød tråd mellem undervisningen i Kristendomskundskab og undervisningen i Natur/teknologi på skolen og på Naturskolen.

Denne aktivitet bookes ikke gennem naturskolen, men gennem Folkekirkens Skoletjeneste på dette link: Link

Aktiviteten udbydes kun for folkeskoleklasser i Gentofte Kommune