Udskriv
 

Kurser for lærere og pædagoger

Velkommen til Naturskolerne i Rude Skov og Raadvads kurser for lærere og pædagoger. Kursernes omdrejningspunkt er hvordan det naturfaglige og kulturhistoriske potentiale i den lokale natur bedst udnyttes til fordel for elevernes og daginstitutionsbørnenes læring. Kurserne er altid naturfagligt/kulturhistorisk up to date og har en didaktisk eller pædagogisk vinkling. 

I skoleåret 2022-2023 udbyder vi følgende kurser:

24. august 2022: Biodiversitet i undervisningen - et br edt og højaktuelt emne - Lærere i natur/teknologi på mellemtrinnet samt biologi og geografi i udskolingen.

31. august 2022: Fødekæder i skoven- Lærere og pædagoger i 2.-5. klasse, der gerne vil arbejde med fødekæder i skoven.

22. november 2022:  Dyrene i vinterskoven - erfaringsbaseret læring - Pædagoger i dagtilbud. Kursusbeskrivelse følger.

23. november 2022:  Dyrene i vinterskoven - erfaringsbaseret læring - Pædagoger og lærere, der vil arbejde med dyrene i vinterskoven i overgangen fra dagtilbud til skole (skolegruppen i børnehaven, SFO, 0. klasse og 1. klasse)

30. november 2022: Perspektiverings- og kommunikationskompetence i naturfag og naturundersøgelser - Lærere og skolepædagoger, i natur/teknologi og overbygningens naturfag

7. december 2022: Datalogning i overbygningens naturfag - Naturfagslærere i udskolingen

8. marts 2023: Styrk elevernes naturdannelse- Lærere og pædagoger i skolen, som gerne vil arbejde med elevernes naturdannelse.

22. marts 2023: Science i dagtilbud - pædagoger i dagtilbud. Beskrivelse følger.

22. marts 2023: Håndværk og design med naturens materialer - Undervisere i håndværk og design på mellemtrinnet og i udskolingen. 

23. marts 2023: Håndværk og design med naturens materialer - Undervisere i håndværk og design på mellemtrinnet og i udskolingen.

26. april 2023: Mikroforsker -  Pædagoger og lærere, der vil arbejde med mikroforskermetoden i overgangen fra dagtilbud til skole (skolegruppen i børnehaven, SFO, 0. og 1. klasse

3. maj 2023: Projektorienteret undersøgelsesbaseret læring i naturen - Naturfagslærere i udskolingen

16. maj 2023: Små dyr i skoven - årets krible krable tema - Pædagoger i dagtilbud. Beskrivelse følger.

24. maj 2023: Små dyr i skoven - årets krible krable tema - Pædagoger og lærere, der vil arbejde med årets krible krable tem i overgangen fra dagtilbud til skole (skolegruppen i børnehaven, SFO, 0. og 1. klasse

31. maj 2023: Naturfagsforløbet i 5.-6. klasse - problembaseret undersøgelsesbaseret læring i naturen - Natur/teknologilærere, der skal undervise på 5. eller 6. klassetrin.

7. juni 2023: Naturperlen Bøllemosen - naturfagslærere på mellemtrin og udskoling

8. juni 2023: Uge 39 – naturvidenskabsfestival 2023 - for lærere på mellemtrinnet i Lyngby-Taarbæk Kommune, der ønsker at deltage med deres klasse i naturskolens naturvidenskabsfestivalarrangement 

 

Naturskolerne laver desuden kurser efter forslag fra skoler og institutioner. Disse kurser kan efter aftale gennemføres enten på en af naturskolerne eller i og omkring egen skole/institution. Disse kurser er normalt indtægtsdækkede og prisen aftales nærmere. Du kan finde de aktuelle priser her. Kontakt os via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.eller telefon 45805926.

 

Rudersdal Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune kan tilmelde sig via den kommunale kursustilmelding. Her betaler kommunen kursusafgiften.

Kursister fra Gentofte Kommune tilmelder sig direkte til naturskolen pr. mail. Her betaler skolen selv kursusafgiften. Tilmelding er bindende fra tilmeldingsfristen udløber, og betaling og fravær skal derfor være aftalt med egen skole inden tilmelding.

Kurser for pædagogisk personale i dagtilbud er gratis for pædagoger fra Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Frederiksberg. Tilmelding foregår pr. mail.

Hvis du er lærer eller pædagog i en anden kommune, og din leder siger ja til at betale for at du kommer på kursus, er det muligt at komme på venteliste til kurserne. Vores egne lærere og pædagoger har fortrinsret til pladserne. Kontakt os via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 45805926.

 

I skoleåret 2021-2022 er følgende kurser oprettet, men endnu ikke afholdt:

10. maj 2022: Projektorienteret undersøgelsesbaseret læring i naturen - Naturfagslærere i udskolingen. Kurset er overtegnet.

17. maj 2022 (Lyngby-Taarbæk) og 18. maj 2022 (Rudersdal), andre kan vælge mellem de to datoer: Små dyr i skoven - den undersøgende tilgang - Lærere og pædagoger, der arbejder med de ældste børn i dagtilbud og de yngste i indskolingen.

24. maj 2022:  Naturfagsforløbet i 5.-6. klasse - problembaseret undersøgelsesbaseret læring i naturen - Naturfagslærere på mellemtrinnet

21. juni 2022:  Uge 39 – naturvidenskabsfestival 2022 - Naturfagslærere på mellemtrinnet - kun åbent for lærere fra Lyngby-Taarbæk Kommune. Kurset er overtegnet.

 

kursus dataloggere

 

 

 

 

 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby