Mikrobiologi, celler og systematik

Ved hjælp af mikrobiologiske øvelser og modeller arbejder vi med begrebet "liv" og biologisk systematik. I laboratoriet mikroskoperer vi celler fra dyr (egne mundhuleceller og blod), karplanter og svampe. Desuden studerer vi det mikroskopiske liv i Mølleåens plankton. Vi laver øvelser med cellemembraner og perspektiverer til "livets opståen".

Skolefag: Biologi

Efter aktiviteten har eleverne viden om cellers opbygning, cellemembraner og livets opståen.
Eleverne kan:
- Kende forskel på fire forskellige celletyper
- Tage en plankton-prøve
- Klargøre et mikroskop-præparat
- Anvende et mikroskop
- Arbejde med modeller af celler og celleorganeller.

I dialog får vi defineret "hvad er liv?". Vi eksperimenterer med organiske stoffer og skaber simple cellemembraner. Eleverne introduceres til at arbejde med mikroskoper, stereolupper og mikroskoppræparater. Derefter cirkulerer eleverne gruppevis gennem værksteder med celletyper fra forskellige organismegrupper.