Find Vej i skoven - orientering for begyndere

Vi arbejder med en simpel orienteringsløbsbane for begyndere, hvor eleverne lærer at orientere sig ved hjælp af kort. Eleverne lærer også om forskellige typer af kort, deres fordele og ulemper og de lærer at forstå de forskellige signaturer på et O-løb kort. Der bliver også tid til en sjov øvelse med kompasgang, hvor eleverne skal finde poster udelukkende ved hjælp af kompasretning og afstand.

Raadvad Naturskole, Femsølyng shelterplads, Bøndernes Hegn

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Idræt

At eleverne lærer at orientere sig i naturen og finde vej ved hjælp af kort og kompas.
At eleverne lærer at sammenholde forskellige signaturer på et kort med den virkelighed, de repræsenterer.
At eleverne lærer hvordan man bruger et kompas til at gå i en bestemt retning.

I kan kigge på nogle af de nedenstående sider, hvor I kan finde kort og signaturer, så eleverne har set et orienteringskort før.
Find Vej i Danmark
Søllerød Orienteringsklub