Matematik i uderummet

Tag eleverne med på en udedag i matematikkens tegn. For mange elever bliver matematikken nemmere at gå til, når de arbejder med den konkret og bruger kroppen. Med udgangspunkt i naturen og dyrene, kommer eleverne til at arbejde med praktiske problemstillinger og matematiske begreber som afstand, hastighed, vægt, omkreds, 1-meter mål og regnestykker.

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole, Charlottenlund Skov

Skolefag: Matematik

At eleverne får en forståelse af, at de kan anvende matematik ude i den virkelige verden.
Eleven kan bruge kroppen til at måle afstand
Eleven kan bruge omkreds til at udvælge træer
Eleven kan lægge ting i rækkefølge efter deres vægt
Eleven kan bruge simple redskaber til at måle og veje
Eleven kan regne simple regnestykker i hovedet

Der skal to lærere med for at læringsaktiviteten kan fungere.
Hvis du arbejder med udeskole er det en fin aktivitet at få inspiration fra.