Matematik - træernes vækst

Skoven er fuld af matematiske udfordringer. Vi får brugt matematikken i praksis på mange forskellige måder.

De elever, der synes matematik er abstrakt og svært, får en god oplevelse af noget konkret matematik. Og de elever, der er gode til det abstrakte, en udfordring ved at skulle koble teori og praksis.

Skolefag: Matematik

9.15 - 13

Eleven kan bruge noget af det matematik de har lært i skolen til at måle og regne på forskellige forhold i skoven.
Eleven kan bruge diagrammer og figurer til at få information om skovene i Danmark.
Eleven kan anslå højder og diametre på træer.
Eleven kan indtegne egne data i fælles diagrammer og være med til at analysere på resultatet.

Vi arbejder med arealer, så det er en fordel hvis eleverne har kendskab til arealberegninger hjemmefra. Vi arbejder også med koordinatsystemer, så det er ligeledes en fordel, hvis de kender til det.