Udskriv
 

Smådyrs levesteder

Skoven myldrer af liv fra forårets begyndelse til hen på efteråret. Eleverne undersøger, hvilke dyr der lever på hvilke levesteder.

Dyrene klassificeres og bestemmes og eleverne indretter et terrarium til dyrene. I grupper kan eleverne kan fremvise deres egen lille Zoologiske have og præsentere en af arterne for de andre i klassen, inden de sættes fri i skoven igen.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

3. klasse, 4. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknologi
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Mål:

Turen understøtter elevernes undersøgelseskompetence indenfor indholdsområderne "naturfaglige undersøgelser" og "naturen lokalt og globalt".
Læringsmål:
Eleverne kan opstille forventninger til fangsten af smådyr.
Eleverne kan kategorisere de indsamlede smådyr.
Eleverne kan undersøge de indfangede smådyr systematisk.
Eleverne kan lave en Zoologisk Have med små dyr, de har fanget. Dyrene er ligesom i mange Zoologiske Haver inddelt efter, hvor de er fundet henne.

Drejebog:

Eleverne starter med at kommer med bud på hvilke smådyr de tror de kan finde i skoven. Derefter går de i gang med at undersøge forskellige levesteder i skoven. Fangstnet, sommerfuglenet, lupglas, insektsugere og opsamlingsglas er noget af det udstyr, der bruges på turen. Fangsten undersøges og klassificeres og terrariet indrettes til dyrene som i en Zoologisk have. I elevgrupper præsenteres de forskellige dyr for hinanden og den Zoologiske have vises for hinanden. Til slut sættes dyrene tilbage hvor de blev fanget. I får et datasæt med hjem, som I kan arbejde videre med i matematik.

Opgaver for lærere og pædagoger:

Eleverne har praktisk tøj og sko/støvler med på turen, så bid og stik fra fx flåter og myg begrænses.
Det er en god ide, at have sat tid af til at efterbearbejde resultaterne i matematik efter I har været på naturskolen.
Under aktiviteten støtte elevernes undersøgelser i naturen og på naturskolen. Denne aktivitet stiller meget store krav til, at eleverne arbejder systematisk. 
Booking
Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, skal du sende os en mail.
 
Bemærk
Denne aktivitet lægger i høj grad op til efterbearbejdning hjemme. Både i matematik med det indsamlede datasæt. Og i natur/teknologi med perspektivering til dyrs tilpasning til levesteder i andre dele af verden.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby