Hjortenes brunst, Kronvildt. Adfærd og naturlig selektion.

Naturskolens beliggenhed ved Dyrehaven giver mulighed for at studere kronvildtet, når de er i brunst. Vi tager på ekspedition med cykler og kikkerter rundt i Dyrehaven og observerer brunstkampe og parringsadfærd og bruger dette som et naturligt afsæt til diskussion og forståelse af evolutionære mekanismer og naturlig selektion.

5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Biologi

At eleverne kender til hjortenes årscyklus og kan fortælle om hjortenes adfærd i forbindelse med brunsten. At eleverne kan lave systematiske observationer af brunsten og bruge den til at beskrive hjortenes parringsadfærd. At eleverne får en forståelse for hvordan hjortenes parringsadfærd sikrer de stærkeste individers overlevelse og at eleverne kan sætte dette i relation til de evolutionære mekanismer.

Klassen skal være på cykel, da vi skal langt omkring.
Kronvildtet er normalt i brunst i uge 38 - 41.
Turen kan gennemføres på egen hånd. Vi hjælper gerne med kikkerter og ideer. Skriv I kommentarfeltet, hvis I ønsker at gennemføre på egen hånd (dvs. uden teoretiske oplæg og naturvejlederens koblinger til teori).