Evolution - Darwin og arternes oprindelse

Få en introduktion til abstrakte begreber som evolution, tilpasning, mutation og artsdannelse, ved hjælp af en masse praktiske eksempler. Vi studerer bl.a. evolutionen ved at undersøge tilpasninger hos dyrene i vand, og vi laver aktiviteter som illustrerer mekanismerne i selektion. Ligesom Darwin klassificerer vi arterne (os selv eller vores sko) ud fra lighedskriterier som kan illustrere slægtskab.

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Biologi

Efter turen har eleverne fået et kendskab til Darwin og evolutionsteorierne. Eleverne kan undersøge organismernes systematiske tilhørsforhold og modellere en klassifikation af dyr/objekter. Eleverne kan forklare organismernes tilpasninger i forhold til deres levevilkår og perspektivere i forhold til fremtidige miljøforandringer.