Vild mad i foråret

Vores madvalg har en central betydning for vores liv, vores sundhed og for naturen. Det har aldrig været tydeligere end nu. Men hvor kommer maden fra og hvad er alternativerne til mad fra supermarkedet?
Aktiviteten er inspireret af VILD MAD projektet, der handler om den vilde spiselige natur og om hvordan vi kan tage den med i køkkenet med hjælp fra en række lækre opskrifter.
Vi starter med en snak om, hvad der er tilgængeligt af råvarer i den danske natur på denne årstid og hvordan man skal spise, hvis man vil leve mere bæredygtigt. Vi lærer om de spiselige urter i nærområdet og går en runde, hvor vi samler, hvad vi skal bruge til vores måltid. Eleverne tilbereder derefter 4-5 små lækre retter af naturens og årstidens råvarer, som vi slutter af med at spise i fællesskab.

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Biologi, Skolefag: Madkundskab

Eleverne kan fortælle om fordele og ulemper ved vores nuværende madkultur
Eleverne får indblik i hvordan vi som mennesker har flyttet os fra en jæger-samler kultur til en industri- og landbrugskultur.
Eleverne kender til alternativer til den færdigforarbejdede mad i supermarkederne
Eleverne kan genkende forskellige spiselige urter og kender til mulige forvekslinger
Eleverne kan fortælle om fordelene ved at fange og samle sin egen mad

Husk madpakker - vi tilbereder kun smagsprøver.