Biotop-undersøgelser i sø og å

Hvordan gennemfører man en biotop-undersøgelse, hvor man matcher og sammenholder levestedernes miljøfaktorer med organismernes tilpasninger og levevis? Hvad fortæller indikatororganismerne om miljøets tilstand? Hvordan laver man replika, vurderer fejlkilder og perspektiverer resultaterne? Læringsaktiviteten gennemføres i Mølleåen og dammen ved Raadvad.

7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, Gymnasie/HF

Skolefag: Biologi, Skolefag: Fysik/kemi, Skolefag: Geografi

Efter besøget kan eleverne gennemføre en naturfaglig undersøgelse af en udvalgt biotop.
Indsamle og vurdere data fra egne og andres undersøgelser i et akvatisk miljø.
Forklare årsager og virkninger af naturlige og menneskeskabte ændringer i de undersøgte biotoper.
Forklare sammenhænge mellem naturundersøgelsens resultater og miljømæssige problemstillinger.

Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, f.eks. gymnasium/HF skal du sende os en mail til mail@naturskolerne.dk.