Udskriv
 

Matematik i skoven - Introduktion til Trigonometri

Vi arbejder med anvendt matematik i skoven og bruger skovbrugets metoder og apparatur til at opmåle og beregne populationsstørrelse, rumindhold af stående træer og hugstværdi af skoven. Træernes højde måles ved hjælp af overslagsmetoder, vinkler og trigonometriske formler.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Biologi, Skolefag: Matematik
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

9:15-13:00

Mål:

At give de elever, der synes matematik er abstrakt og svært, en god oplevelse af noget konkret matematik. Og give de elever, der er gode til det abstrakte, en udfordring ved at skulle koble teori og praksis. At eleverne ser, at matematik anvendes i erhverslivet. At sætte tanker igang om energityper, forbrug, biodiversitet og bæredygtig udnyttelse af landskabet.

Mere om aktiviteten:

Naturvejlederen gennemgår teorien bag tangens-relationerne og brugen af teodolit til vinkelmåling. Vi bygger selv en Teodolit og måler træernes højde bl.a. med forskellige trigonometriske metoder, og til sidst testes målingerne ved at fælde træerne og måle efter.

Vi introducerer SmartPhone apps, som kan downloades gratis og evt. anvendes i aktiviteten. Aktiviteten udbydes til 8., 9. og 10. klasse. 
Booking
Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, skal du sende os en mail.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby