Udskriv
 

Mikrobiologisk opdagelsestur

I naturfagslaboratoriet går vi på opdagelse i den mikroskopiske verden af alger, svampe og dyr, udstyret med mikroskop, stereolup og digital forstørrelse. Turen er bygget op omkring elevernes indsamlinger i skoven samt 4-5 forberedte værksteder, som eleverne på skift arbejder med.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole

Målgruppe:

5. klasse, 6. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknologi
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

9:15-13:00

Mål:

At få indblik i alt det mikroskopiske liv, der er omkring os, som vi normalt ikke ser pga. den lille størrelse. At få rykket lidt ved børnenes billede af livets mangfoldighed og vigtigheden af de "usynlige" organismer på godt og ondt. Efter aktiviteten kan eleverne:
- Tage en plankton-prøve
- Klargøre et mikroskop-præparat
- Anvende et mikroskop

Mere om aktiviteten:

Efter et oplæg om størrelser, celler, liv og systematik arbejder eleverne i værksteder. Værkstederne kan f.eks. være at samle og se på materialer fra skoven, samle og se på alger, se på ciliater fra infusionskultur, se på mug, gær og slimsvampe eller se på deres egne celler fra mundhulen. Vi perspektiverer indtryk og opdagelser med vores daglige liv i skolen, i hjemmet og i naturen. 
Booking
Du kan booke læringsaktiviteten her hvis du er fra en folkeskole i Rudersdal, Lyngby eller Gentofte Kommuner. Er du fra en anden målgruppe, skal du sende os en mail.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk       Raadvad 50, 2800 Lyngby