Fødekæder og kredsløb i skoven

Hvem spiser hvem i skoven, og hvordan hænger en fødekæde sammen? Hvorfor lever der ikke de samme dyr og planter alle steder og hvilken betydning har udryddelse af arter i naturen for fødekæder og fødenet?

Gennem oplæg og aktiviteter som indsamling, sortering og modellering arbejder eleverne praktisk med ovenstående spørgsmål.

• Eleven kan anvende fagbegreber til at fortælle om fødekæder
• Eleven kan indsamle smådyr i skoven og sortere dem efter deres plads i fødekæden
• Eleven kan lave en model af en fødekæde (+ evt. et fødenet) ved hjælp af nogle af de indfangede dyr samt naturskolens udstoppede dyr