Bål og ild

Kom ud og lad eleverne gøre sig erfaringer med en af skovens fantastiske ressourcer - brændet! Lad dem blive klogere på håndtering af ild og på, hvad der skal til for at lave et godt bål. Vi snakker om hvilket træ, der brænder bedst og længst. Der skal sankes brænde i skoven, brændestykker skal kløves, og bålet skal bygges omhyggeligt op. Det kræver samarbejde at få det hele til at lykkes! Når bålene brænder lystigt, finder vi en bålgryde frem og varmer vand til kakao over ilden.

Skolefag: Natur/teknologi, Skolefag: Historie

Eleven kan lave et godt bål
Eleven kan fortælle om træ som energikilde
Eleven reflekterer over fænomenerne ild og energi
Eleverne kan samarbejde om de praktiske opgaver

Der er særlige sikkerhedshensyn i forbindelse med aktiviteter med bål. Læs mere her
Det er en god idé, hvis eleverne har tøj på, der kan tåle at blive snavset og lugte af bål.